Kenniscampus Sealing Valley

Vrijdag 17 juni 2016 19:15

Kenniscampus Sealing Valley

 

Dat ze een enorme operationele expertise hebben op het gebied van brandveiligheid en bescherming tegen calamiteiten is bekend.  Maar dat BEELE Engineering BV een complete Kenniscampus gaat bouwen is nieuw en bijzonder.

Eigenaar Hans Beele wil de wereld veiliger maken met producten die bijdragen aan brandveiligheid en waterdichtheid. De afzetmarkt is bouw, scheepsbouw, offshore installaties, energie en infrastructuur. De producten worden expliciet ontwikkeld voor een levensduur van meer dan 20 jaar en staan garant voor duurzaamheid.

Campus: Komende generaties
De in de loop der tijd vergaarde kennis op het gebied van afdichtingen gaat ver uit boven het aanbod op de markt. Opleiding en begeleiding zijn van wezenlijk belang om de vakkennis uit te dragen naar de (buitenlandse) markten. Om aan de continue vraag naar oplossingen te kunnen voldoen is het zaak om jonge, goed opgeleide ingenieurs aan te trekken.

Opleiden, leren en innoveren
De behoefte aan expertise en engineering is één ding, maar kennisoverdracht, educatie en training gekoppeld aan research & development en dus innovatie is essentieel om functionaliteit in het veld te optimaliseren om calamiteiten te voorkomen. Dit heeft Beele ertoe doen besluiten om een Campus te bouwen op het gebied van brand- en vluchtveiligheid en bescherming tegen water, gas, corrosie en andere calamiteiten. De start van de bouw is in het najaar van 2016. Het moet een educatief kennis- en trainingscentrum en een R&D-centrum worden dat zijn weerga niet kent in de wereld van de afdichtingen oftewel sealing.

Sealing Valley

Campus: Architectuur
Voor het ontwerp is Architect John Velthuis uit Oldenzaal benaderd. Hij heeft de opdracht gekregen om een uniek en esthetisch hoogwaardig complex van 45.000 m2 te ontwerpen met veel ruimte voor milieu en duurzaamheid. Velthuis: “Transparantie is een thema in dit bouwwerk dat zich uit in veel beglazing. De bouw zal plaatsvinden in drie fases, waarbij in de indeling veel ruimte gecreëerd zal zijn voor ontvangstruimten, leslokalen, showrooms en laboratoria. Verder zullen er diverse R&D-faciliteiten voor de ontwikkeling van basismaterialen als rubber, plastic, coatings, keramiek en metaal worden gebouwd.

Interesse?
De reputatie van BEELE is bekend bij alle organisaties waar brandveiligheid van het uiterste belang is. Mede dankzij hun filosofie ‘We Care is onze passie, we solve is onze missie’. Het bedrijf doet geen compromissen als het gaat om de veiligheid van mensen. Het opleiden van de nieuwe generatie past in dit beeld.” Wanneer scholen, leveranciers, certificerende instanties interesse hebben om betrokken te worden bij de ontwikkeling en uitvoering van het campus-project, kunnen zij zich melden, zegt de eigenaar van BEELE Engineering. “In Amerika hebben ze Silicon Valley. Hier in de Achterhoek krijgen we in de loop van volgend jaar Sealing Valley”, aldus Hans Beele.

< Terug